Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

ΈΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη κλιμακίου της Χρυσής Αυγής στην Τσαριτσάνη του Νομού Λαρίσης με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, μετά από κινητοποίηση των κατοίκων. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2013 κάτοικοι της Τσαριτσάνης είχαν απομακρύνει ομάδα χρυσαυγιτών σε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα του χωριού.

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής δήμου Ελασσόνας, αναφέρεται ότι «χάρη στην κινητοποίηση και την αποφασιστικότητα των κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, ματαιώθηκε, η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη κλιμακίου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στο ιστορικό και μαρτυρικό χωριό της Τσαριτσάνης». 

«Δεκάδες κάτοικοι ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής δήμου Ελασσόνας, του Μορφωτικού Συλλόγου και του Αγροτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης κινητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης, όπου ήταν σε εξέλιξη εκδηλώσεις με χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα της περιοχής, γεγονός που ανάγκασε τους παρατρεχάμενους της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Η. Κασιδιάρη, να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στο χωριό», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Δεν μπόρεσαν ακόμη να χωνέψουν το χουνέρι που έπαθαν πέρυσι, τέτοιον καιρό οι Χρυσαυγήτες, με αφορμή την εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες πατριώτες του χωριού από τα ιταλικά στρατεύματα και τους ντόπιους συνεργάτες τους, όπου εκδιώχθηκαν “κακήν κακώς” από τους κατοίκους», σημειώνει η Λαϊκή Επιτροπή του δήμου Ελασσόνας. «Για μια ακόμη φορά, απετράπη η παρουσία του κλιμακίου της εγκληματικής συμμορίας στην Τσαριτσάνη, με τους κατοίκους να δείχνουν το δρόμο αντιμετώπισης τους, ώστε να μην έχουν τόπο να σταθούν πουθενά, οι απόγονοι του Χίτλερ, που διαχρονικά αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος ενάντια στο λαό», προστίθεται.
Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας του ΚΚΕ, Δημήτρης Αβρανάς, δήλωσε πως «για ακόμα μια φορά, η λαϊκή κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής απέτρεψε τους εκπροσώπους του ναζιστικού μορφώματος να εμφανιστούν στην Τσαριτσάνη. Το γεγονός ότι είχαν στα σχέδιά τους να περάσουν από την Τσαριτσάνη, με επικεφαλής τον Κασιδιάρη, αποδεικνύει τη διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση που πρέπει να δείχνει ο λαός μας στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Δεν ξεμπερδεύουμε έτσι εύκολα με αυτούς». Τέλος, σημειώνεται ότι «σε επαγρύπνηση καλούν οι μαζικοί φορείς το λαό της περιοχής, για να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενη παρουσία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν, την επόμενη Κυριακή, 16 Μάρτη, ημέρα τέλεσης του μνημόσυνου για τα θύματα του Ολοκαυτώματος του Μάρτη του 1943, στις 10.00 το πρωί στην πλατεία». 

Από το tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου