Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Φορείς και συλλογικότητες Αμαρουσίου και βορείων περιοχών για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι

Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, συγκεντρωθήκαμε στο Μαρούσι εκπρόσωποι από πολλούς φορείς και συλλογικότητες του Μαρουσιού και άλλων Δήμων του βόρειου τομέα του λεκανοπεδίου, εκπρόσωποι Δημοτικών Κινήσεων της περιοχής αλλά και απλοί συμπολίτες μας.

Αφορμή γι’ αυτό ήταν η αιφνιδιαστική κίνηση της «Χρυσής Αυγής» να ανοίξει στο Μαρούσι (Κηφισίας και Μαραθωνοδρόμου), με απόλυτη μυστικότητα, τα γραφεία του βόρειου τομέα της. Πρόκειται για τα ίδια γραφεία που διατηρούσε μέχρι πριν λίγο καιρό στο Ηράκλειο και τα οποία αναγκάστηκε να κλείσει, κάτω από τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και την λαϊκή κατακραυγή.

Κοινός τόπος της κουβέντας που αναπτύχθηκε, είναι η επιθυμία όλων όσων συμμετείχαν, να κλείσουν τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στο Μαρούσι. Η εγκληματική αυτή οργάνωση είναι ανεπιθύμητη και στο Μαρούσι.
Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη του συντονισμού της δράσης για την επίτευξη αυτού του στόχου, κατ’ αρχήν όσων συμμετείχαν στη συζήτηση αλλά και όλων των συμπολιτών μας στο Μαρούσι και τις γύρω περιοχές.

Οι πρώτες κινήσεις που αποφασίστηκαν είναι οι εξής :
 
  • Την Τρίτη 15 Ιουλίου παράσταση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, για να βγάλει ψήφισμα για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής.
  • Την Παρασκευή 18 Ιουλίου στις 7:00μμ, διοργάνωση αντιφασιστικής εκδήλωσης στον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου για την ενημέρωση των κατοίκων.
  • Την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 6:00μμ, συμμετοχή στην μεγάλη αντιφασιστική πορεία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι.


Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι και στο Μαρούσι.
Ούτε στο Μαρούσι, ούτε πουθενά, θα διώξουμε τους φασίστες από κάθε γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου