Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Σήμερα η εξ αναβολής δίκη των Αυτόνομων Εθνικιστών

Μετά από συνεχείς αναβολές, δικάζονται από το Ε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), τα 32 ενήλικα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης «Αυτόνομοι Εθνικιστές» που στις 23/10/2010 είχαν επιτεθεί με ρόπαλα, σιδηρολοστούς, σιδερογροθιές και πέτρες σε αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση τοπικών φορέων, σωματείων, αντιρατσιστικών κινήσεων και κατοίκων στο σταθμό Μετρό Πανόρμου. Ανάμεσά τους ο γνωστός από τη θητεία του στη Χρυσή Αυγή
Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος της «Ελεύθερης Ωρας» κι αρχισυντάκτης του «Ελεύθερου Κόσμου», που ήταν ο μόνος παρέμεινε προφυλακισμένος για αρκετούς μήνες, καθώς είχε καταδικαστεί για παλιότερη επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη αριστερών οργανώσεων.

Η επίθεση της Πανόρμου, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 από τους συγκεντρωμένους, σε μια κινητοποίηση που αποτελούσε διαμαρτυρία για προγενέστερη εισβολή περίπου 20 μασκοφόρων φασιστών της ίδιας συμμορίας, σε εκδήλωση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» 7ου Διαμερίσματος στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων.
Για την ίδια επίθεση έχει προηγηθεί η καταδίκη των 13 ανηλίκων της συμμορίας χωρίς ελαφρυντικά - με ποινές που προβλέπονται για ανήλικους - σε δίκη που έγινε το 2013 στο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Σε εξέλιξη η αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, από μέλη της κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου