Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Διεθνής φασιστική συνάντηση με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής

«Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε σ' ένα μοναδικό γεγονός : Η Χρυσή Αυγή έρχεται στο Παρίσι». Έτσι επέλεξε η φασιστική γαλλική οργάνωση GUD να διαφημίσει την πρώτη διεθνή συνάντηση «της πραγματικής Ευρώπης» που διοργάνωσε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Ναντέρ, προάστιο του Παρισιού. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η στενή συνέργασία των πιο ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων της Ευρώπης : Χρυσή Αυγή, Casapound (Ιταλία), Mouvement Social Républicain(Ισπανία), Liga Joven (Ισπανία), Nation (Βέλγιο), Mouvement d'Action Social (Γαλλία),Synthèse Nationale (Γαλλία). GUD και Λεπέν : Δυο παλιοί γνωστοί και πάντα φίλοι... 
Μπορεί η Λεπέν στη προσπάθειά της να μη λερώσει τη εικόνα της να διαψεύδει κάθε σχέση της με οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή και η GUD, γνωστές για τις πρακτικές βίας και την απροκάλυπτη προσκόλλησή τους στα φασιστικά ιδεώδη, ωστόσο αλλεπάλληλα δημοσιεύματα[1]δείχνουν ότι η υπόγεια συνεργασία μαζί τους δεν έχει σταματήσει ποτέ. Πρόσφατο δημοσίευμα στο Mediapart[2] αποκαλύπτει ότι ηγετικό στέλεχος του FN και σύμβουλος της Λεπέν εγκαθίσταται πλέον στη Ρώμη για να στηρίξει τη νεοφασιστική οργάνωση Casapound. Μια οργάνωση που μαζί με την Χρυσή Αυγή είναι οι πιο σημαντικοί προσκεκλημένοι της διεθνής συνάντησης στο Παρίσι. Τα κοινά των δύο οργανώσεων δε σταματούν εδώ. Το Δεκέμβρη του 2011 ένας «φίλος» της Casapound πυροβόλησε και σκότωσε δύο σενεγαλέζους μικροπωλητές και τραυμάτισε άλλους τρεις. Η οργάνωση Casapound θεωρείται ωστόσο μοντέλο προς μίμηση τόσο από τους γάλλους, όσο και τους ισπανούς [3] ομοϊδεάτες τους.
Casapound και Χρυσή Αυγή : Μια συνάντηση όχι και τόσο τυχαία
Φαίνεται ότι το τελευταίο καιρό οι συναντήσεις μεταξύ Χρυσής Αυγής και Casapound πληθαίνουν. Θυμίζουμε στις 4 Οκτώβρη, υπήρξε συνάντηση της πολιτικής ομάδας των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής και του προέδρου του Casapound, με πρωτοβουλία του Zenit Belgique (βέλγικη φασιστική ομάδα), στις Βρυξέλλες[4].

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου