Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: "Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο" - Ηχητικό ντοκουμέντο

Σοκάρει το ηχητικό ντοκουμέντο με εντολές του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ  για τους μετανάστες

Τις ανατριχιαστικές, ρατσιστικές εντολές που έδινε ο αρχηγός της αστυνομίας προτρέποντάς ασυνομικούς να κάνουν βασανιστήρια και να ασκούν βία κατά μεταναστών, αποκάλυψε το περιοδικό Hot Doc. Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ξεκάθαρα ο αρχηγός λέει πως "πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο".


«Εάν είναι ακριβείς, οι βαθιά σοκαρίστηκες δηλώσεις που σήμερα αποδίδονται στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας θα αποκάλυπταν εσκεμμένη περιφρόνηση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν καταφύγιο και μια ευκαιρία στην Ε.Ε.», δήλωσε ο John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να εξακριβώσουν  κατά πόσο τα σχόλια αυτά έχουν γίνει και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας τηρεί το νόμο και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών.»

«Σε ένα πλαίσιο στο οποίο η ελληνική αστυνομία βρίσκεται υπό αυξανόμενο έλεγχο για ενδεχόμενους δεσμούς με το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή, τα φερόμενα σχόλια από τον ανώτατο αξιωματούχο επιβολής του νόμου στην Ελλάδα δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί. Η εμπιστοσύνη και ακεραιότητα της ελληνικής αστυνομίας απαιτεί λεπτομερή και ανεξάρτητη διερεύνηση της αυθεντικότητας των σχολίων αυτών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου