Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Δίωξη ακτιβιστή μετά από μήνυση χρυσαυγίτη

Ως μια «εξόφθαλμη σκευωρία» εναντίον του Θανάση Κούρκουλα, μέλους της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και του «Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών», περιέγραψαν τη δίωξή του, τα μέλη της κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν σήμερα, ενόψει της δίκης του στις 16 Δεκεμβρίου.

Τον Θανάση Κούρκουλα έχει μηνύσει ο Αριστοτέλης Λάγιος, υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, για ξυλοδαρμό του στις 24 Μαΐου 2009, στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα.
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος, ο κ. Κούρκουλας εκείνη τη μέρα βρισκόταν στο «Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών» και στη συνέλευση που ακολούθησε.

Ο κ. Ζώτος υποστήριξε ότι στην κατάθεσή του ο μηνυτής έχει πέσει σε αντιφάσεις, «καθώς στην πρώτη κατάθεση δεν αναγνώρισε κανέναν, αφού αυτοί που του επιτέθηκαν φορούσαν κουκούλες, λίγες ημέρες όμως αργότερα, αναγνώρισε σε δεύτερη κατάθεση τον κ. Κούρκουλα», είπε.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη επισήμανε πως «η στοχοποίηση του κ. Κούρκουλα γίνεται εξαιτίας της συνεχούς του παρουσίας στην περιοχή ενάντια στην εξάπλωση της Χρυσής Αυγής, σε μαζικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις πολιτών». Επιπλέον, είπε ότι «με τις μηνυτήριες αναφορών που καταθέτει όλο και πιο συχνά η Χρυσή Αυγή εναντίον αριστερών και αντιφασιστών, επιδιώκεται να επανέλθει με ιδιαίτερο τρόπο η θεωρία των δυο άκρων».
Σίγουρη για την αθώωση του κ. Κούρκουλα εμφανίστηκε η δημοτική σύμβουλος του δήμου Αθηναίων Ελένη Πορτάλιου. Χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση», λέγοντας ότι «ήταν αναμεμειγμένη σε δραστηριότητες, όπως καταναγκαστική πορνεία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προστασία, λαθρεμπόριο, υποβαθμίζοντας από τη μια έτσι ακόμα περισσότερο τη ζωή της γειτονιάς, και λειτουργώντας από την άλλη ως κράτος εν κράτει με την ισχύ της βίας».
Εξάλλου, ο κ. Κούρκουλας δήλωσε ότι «είναι σοκαριστικό πώς μια τέτοια συκοφαντική μήνυση με μοναδικό μάρτυρα τον μηνυτή δεν μπαίνει στο αρχείο, όπως έχει συμβεί άλλες φορές».

Πηγή: Matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου