Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Ακόμα μία ρατσιστική επίθεση: Χάραξαν 14χρονο παιδί...

Σύμφωνα με καταγγελία των Γιατρών του Κόσμου ομάδα μαυροντυμένων αντρών (τι κάνει άραγε νιάου-νιάου στα κεραμίδια;;) επιτέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας σε ένα 14χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν και, αφού το ρώτησαν εάν έχει μαζί του τα χαρτιά παραμονής του, το χαράκωσαν στο πρόσωπο με ένα σπασμένο μπουκάλι μπύρας

''Συνέβη μία βάρβαρη επίθεση που ξεφεύγει από κάθε φαντασία. 
Εντοπίζουμε δύο προβλήματα μετά και από αυτό περιστατικό. Πρώτα από όλα εντοπίζουμε μία κλιμάκωση της βίας στο δρόμο και κατά δεύτερο αναδεικνύεται ένα θέμα, το οποίο κάνουμε πως δε βλέπουμε: αυτό των εγκαταλειμμένων και απροστάτευτων ανήλικων παιδιών για τα οποία κανένας δεν ενδιαφέρεται''.
Το 14χρονο παιδί έφτασε, συνοδευόμενο από ομοεθνείς του στην κλινική των Γιατρών του Κόσμου, αναφέρει ο Ν.Κανάκης από την εν λόγω οργάνωση. 
''Είχε ξεμείνει μόνο του, χωρίς καμία υποστήριξη. Οι γονείς του είχαν αποχωρήσει από τη χώρα και αυτό είχε μείνει στην Ελλάδα. Έφτασε σε εμάς κακοποιημένο, έχοντας 30 ράμματα στο πρόσωπο''.
Επιπλέον ο κ. Κανάκης αναφέρει στο λογαριασμό του στο facebook:
 ''Θα μπορούσε να είναι ένας οποιοσδήποτε έφηβος από τα παιδιά μας. Που ερωτεύονται, πεισμώνουν, μας θυμώνουν, τριγυρίζουν, ονειρεύονται (...) Με κλάματα στα μάτια ζητούσε τη μητέρα του. Περιμένοντας εδώ, τρομαγμένος και χαμένος, όμοια με αδέσποτο σκυλί, είχε την "τύχη" να πέσει πάνω σε κάποια από τις ανθρώπινες αγέλες που κατακρεουργούν ζωές και αξιοπρέπεια. Τον χαράκωσαν στο παιδικό πρόσωπο, αφήνοντάς του σημάδια ανεξίτηλα της "ελληνικής φιλοξενίας". Σχεδόν 30 ράμματα μέτρησα ανάμεσα στα δάκρυα από τα σαστισμένα μάτια.
Τον ρώτησα κάποια στιγμή με με τον μεταφραστή μας τι άλλο θα ήθελε εκείνες τις πρώτες ώρες.
- Δεν μπορείς να μου δώσεις αυτό που θέλω, αποκρίθηκε σιγανά.
-Δοκίμασε, μπορεί και να μπορώ.
- Θέλω τη μαμά μου...
Γύρισα το κεφάλι από την άλλη...Είχα πολύ καιρό να δω τόσο τρομαγμένο πλάσμα". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου