Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

Der Spiegel: Αντιμέτωποι με το μίσος των ακροδεξιών οι μετανάστες στην Ελλάδα

Αναδημοσίευση από: tvxs.gr

Εκτενές ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel αναφέρεται στις αυξανόμενες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην Ελλάδα αλλά και στις προσπάθειες των τελευταίων να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η Ευρώπη δεν τους προσφέρει καμία προοπτική», ενώ στην Αθήνα αντιμετωπίζουν «το μίσος των ακροδεξιών».«Κατά την παράνομη είσοδό τους στην Ελλάδα πολλοί μετανάστες κατέστρεψαν τα χαρτιά τους, τώρα όμως σχηματίζουν ουρές στις πρεσβείες τους, απλά για να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Η Ευρώπη δεν τους προσφέρει καμία προοπτική και στην Αθήνα έρχονται αντιμέτωποι με το μίσος των ακροδεξιών», σημειώνεται στο ρεποστάζ.

Μετανάστης από το Πακιστάν δηλώνει ότι φοβάται να κυκλοφορήσει το βράδυ, διότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται σε μετανάστες και τους χτυπούν. Τις επιθέσεις επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Δανιήλ Εσδράς, ο οποίος επισημαίνει στο Der Spiegel ότι πολλοί μετανάστες επιθυμούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους λόγω της ανεργίας και της ανασφάλειας.
H υψηλή ανεργία σε συνδυασμό με τις περικοπές κοινωνικών παροχών έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κοινωνική κατάσταση, αναφέρεται στο δημοσίευμα. 
«Η αστυνομία και οι δημόσιες υπηρεσίες επιβαρύνονται πολύ από το πρόβλημα των μεταναστών και οι εξτρεμιστές κερδίζουν. Η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7% και 21 έδρες κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο.Τα περί δικαίου και τάξης συνθήματα του ακροδεξιού κόμματος γίνονται αποδεκτά από πολλούς Έλληνες», υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος.
*Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου