Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΕΚ κατά του ρατσισμού

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την φετινή συμμετοχή της Ένωσης στη δράση της FARE, εξέδωσε το τμήμα ποδοσφαίρου της ΑΕΚ.
 
Παρότι βρίσκεται στην Γ' Εθνική, η ΑΕΚ και φέτος θα είναι μέσα στις ομάδες που επέλεξε η UEFA προκειμένου να υποστηρίξει την δράση της FARE (Football against Racism in Europe).

Αναλυτικά η ανακοίνωση


"Η ΑΕΚ συμμετέχει όπως κάθε χρόνο ανελλιπώς στη δράση της FARE (Football against Racism in Europe). Η εβδομάδα κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο γιορτάζεται φέτος σε όλη την Ευρώπη στο διάστημα 15-29 Οκτωβρίου 2013.
Η συγκεκριμένη δράση που υποστηρίζεται από την UEFA, ξεκίνησε το 2001 αρχικά σε 9 χώρες και έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες για την καταπολέμηση του ρατσισμού στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.
Η UEFA είναι πολύ ευαισθητοποιημένη σε θέματα ρατσισμού και σε επίπεδο κορυφαίων Διασυλλογικών Διοργανώσεων του Τσάμπιονς Λίγκ και του Γιουρόπα Λίγκ συμμετέχει με διάφορες πρωτοβουλίες.  Η ΑΕΚ επιλέχτηκε από την FARE να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη δράση ενώ στο επίσημο έντυπο της FARE για το 2013 υπάρχει ειδική αναφορά στην ομάδα μας.
Στον αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Άγιο Νικόλαο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ, πριν την έναρξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων θα φορέσουν μπλουζάκια με σχετικό θέμα, οι αρχηγοί ειδικό περιβραχιόνιο που αποστέλλεται από την UEFA για αυτόν το σκοπό ενώ τα παιδάκια που θα συνοδεύουν τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο θα είναι ντυμένα ανάλογα και θα σηκώσουν πανό κατά του ρατσισμού".


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/Article/Ειδήσεις/Ποδόσφαιρο/Football-League-2/ΑΕΚ-κατά-του-ρατσισμού/40-186478.html#ixzz2iRAHSiFQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου