Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Στον ανακριτή ο Παππάς - Στον Κορυδαλλό Μιχαλολιάκος, Λαγός, «Βέτα» και Πατέλης

Στον ανακριτή για να απολογηθεί βρίσκεται αυτή την ώρα ο υπαρχηγός της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Παππάς.  Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Η απολογία του «φύρερ» της νεοναζιστικής οργάνωσης, όπως προκύπτει και από το κατηγορητήριο, στον ανακριτή ολοκληρώθηκε μετά από έξι ώρες, μετά τη 1:00 το βράδυ. Στη συνέχεια κλήθηκε για απολογία ο πυρηνάρχης της ΤΟ Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης. Τελικά λίγο μετά τις 4.00 αποφασίστηκε η προφυλάκιση τόσο του Μιχαλολιάκου, όσο και του Πατέλη. Οι δυο μαζί με τον έτερο προφυλακισθέντα βουλευτή, Γιάννη Λαγό, και την ανθυπαστυνόμο «Βέτα» θα μεταφερθούν το απόγευμα στις φυλακές Κορυδαλλού.  

Σημειώνεται πως στο κατηγορητήριο ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναγνωρίζεται ως ο απόλυτος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με ιεραρχία σε ναζιστικά πρότυπα βάσει της «αρχής του φύρερ», όπως εξάλλου αποκαλούσαν τα στελέχη της οργάνωσης τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο Μιχαλολιάκος, ως απόλυτος ηγέτης τόσο του πολιτικού όσο και του στρατιωτικού μέρους της οργάνωσης, συντόνιζε και γνώριζε κάθε έκνομη δράση και επίθεση των ταγμάτων εφόδου, καθώς όλες οι επιθέσεις ήταν προγραμματισμένες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που είχαν δημοσιευτεί νωρίτερα, ο «φύρερ» Μιχαλολιάκος υποστήριξε πως η δίωξή του είναι πολιτική, όπως έκαναν και τα υπόλοιπα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης, ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πως καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Παράλληλα φέρεται να ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης είχαν παραβατική συμπεριφορά και πως η Χρυσή Αυγή είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση, αλλά και ότι δεν είναι οπαδός των ναζί.
Άδικη και αντισυνταγματική χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή, την προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου, υποστηρίζοντας ότι «έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας» και αποτελεί «την πιο άθλια σκευωρία εις βάρος της». «Κινούμαστε θεσμικώς άψογα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
 
Νωρίτερα την Τετάρτη, μη προφυλακιστέοι αλλά με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν οι Κασιδιάρης, Μίχος και Παναγιώταρος. Κατά την αποχώρησή τους από την Ευελπίδων, αλλά και από τη ΓΑΔΑ, οι βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης εξαπέλυσαν απειλές και ύβρεις, ενώ ο Κασιδιάρης χτύπησε και έναν εικονολήπτη της Guardian και κλώτσησε έναν φωτογράφο που βρισκόταν μπροστά του. Οκτώ ακόμη χρυσαυγίτες, περιφερειακά και μεσαία στελέχη, κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους, εκτός από τη γυναίκα του Λαγού στην οποία δεν τέθηκαν περιοριστικοί όροι.
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Λαγός, που αναμένεται να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό καθώς θα κληθεί εκ νέου για κατάθεση, αλλά και η «Βέτα», η χρυσαυγίτισα ανθυπαστυνόμος. «Οι τρεις βουλευτές δεν απώλεσαν την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται. Η επιβολή περιοριστικών όρων σημαίνει πως δεν έχουν εκλείψει τα στοιχεία βάσει των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες», αναφέρουν δικαστικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου