Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Η Τσαριτσάνη δείχνει το δρόμο ...

Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι ζήτημα πολιτισμού

«Ο κόσμος της Τσαριτσάνης ζητάει να αποχωρήσετε. Δεν είστε επιθυμητοί» είπε, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, Χαρίλαος Νούσιας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης για το Ολοκαύτωμα της 12ης Μαρτίου 1943 - ημέρα κατά την οποία εκτελέστηκαν 45 αγωνιστές.

Νέοι, γυναίκες και ηλικιωμένοι, αλλά και φορείς των εργαζομένων της περιοχής, είχαν αρχίσει να δυσανασχετούν έχοντας εντοπίσει κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Λάρισας, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν από ακόμα 4 μέλη του κόμματος. Φεύγοντας από την εκκλησία, τα πνεύματα οξύνθηκαν.

«Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος, ο οποίος τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ευπρόσδεκτη στην εκδήλωση. Ο βουλευτής όμως δεν έφευγε κι έτσι ο δήμαρχος ζήτησε να αναβληθεί η εκδήλωση. Λίγο πριν από την κατάθεση στεφάνων, όμως, αποχώρησαν», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου, Χαρίλαος Νούσιας. «Ο βουλευτής έλεγε ότι έχει δεχτεί πρόσκληση από το δήμο, ωστόσο σύμφωνα με το δήμαρχο κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί», λέει ο ίδιος. «Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι ζήτημα πολιτισμού, και ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης έχει χρέος και καθήκον να παλέψει γι' αυτό. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμιά θέση στα τιμημένα χώματα της Τσαριτσάνης, είναι ανεπιθύμητη. Ο φασισμός δεν θα περάσει» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου