Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

«Με μαχαίρωσαν επειδή έφυγα από τη Χρυσή Αυγή»

Ότι δέχτηκε τρεις φορές δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής επειδή ήθελε να αποχωρήσει από αυτήν, κατήγγειλε πρώην μέλος της οργάνωσης, όπως προκύπτει από το πόρισμα των ειδικών ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση. Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, από τότε που διαγράφηκε από τη ΧΑ έχει δει επίσης αφίσες με τη φωτογραφία του στις οποίες αναγράφεται «πρώην μέλος, προδότης, ψάξτε τον, τσακίστε τον».

Όπως αναφέρει το «Έθνος», σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, στις 5 Ιουλίου 2003 έγινε μια αντιφασιστική συναυλία στην Καλλιθέα στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 50 αντιφασίστες. Τριάντα άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της Χρυσής Αυγής τους επιτέθηκαν με ρόπαλα και βόμβες μολότοφ.


Το πρώην μέλος της Χ.Α, στην προσπάθεια του να φύγει από το σημείο, σύμφωνα με την κατάθεσή του, έπεσε στο οδόστρωμα. Ενώ βρισκόταν στο έδαφος μέλος της Χρυσής Αυγής, τον μαχαίρωσε τρεις φορές γιατί είχε ήδη φύγει από την οργάνωση.

Όπως ανέφερε, ήταν η πρώτη φορά που δεχόταν δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Το διάστημα 1998 – 2000 ήμουν ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, ήμουν γραμμένος στην Τοπική Οργάνωση της Αθήνας. Απ' όταν διαγράφηκα από το κόμμα οικειοθελώς, στην περιοχή Καλλιθέα όπου διαμένω, έχω βρει σε κολόνες, αφίσες με τη φωτογραφία μου, οι οποίες αναγράφουν το σύνθημα "πρώην μέλος, προδότης, ψάξτε τον, τσακίστε τον". Αποτέλεσμα αυτών ήταν οι δύο επιθέσεις που έχω δεχθεί», κατέθεσε το πρώην μέλος.

Το πρώην μέλος της ΧΑ κατέθεσε ότι η πρώτη επίθεση εναντίον του έγινε αμέσως μετά την αποχώρησή του από την οργάνωση το 2010. Τότε, δύο προσπάθησαν να τον χτυπήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Επίσης, ανέφερε ότι τέσσερις μήνες πριν τον μαχαιρώσουν στην αντιφασιστική συναυλία, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από έξι άτομα, τα οποία έσπασαν πάνω στο κεφάλι του ένα μπουκάλι και μετά τον χτυπούσαν με μανία στο κεφάλι και στο σώμα με αποτέλεσμα να του σπάσουν δύο δόντια και τα πλευρά του.

Από το tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου