Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Επικεφαλής ταγμάτων εφόδων και πυρηνάρχες υποψήφιοι με τη ΧΑ

Τρεις κατηγορούμενοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκ των οποίων ένας προφυλακισμένος, ένας βουλευτής γνωστός για τη δράση του στα τάγματα εφόδου της Νίκαιας, ένας επικεφαλής τάγματος εφόδου στη Θράκη, δύο υπεύθυνοι παραστρατιωτικών κατασκηνώσεων τύπου Νέδα και σκληροί πυρηνάρχες που παραμένουν πιστοί στον αρχηγό, αποτελούν μερικές από τις επιλογές της Χρυσής Αυγής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τη νεοναζιστική «λίστα» συμπληρώνουν άτομα που έχουν συλληφθείς το παρελθόν για οπλοκατοχή και επεισόδια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους», τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη χρυσαυγίτικη λίστα δεν είναι καθόλου τυχαία. Η ΧΑ επιχειρεί να εφαρμόσει στους μεγάλους δήμους και περιφέρειες της χώρας το «πείραμα του Αγίου Παντελεήμονα».  Χρησιμοποιώντας τις επερχόμενες εκλογές,τα πρωτοκλασάτα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης προσπαθούν να επανακτήσουν επιρροή και δύναμη σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου, όπως λένε, να «ανακαταλάβουν τις πόλεις».
Εκτός από τον Ηλία Κασιδιάρη που «προωθείται» για τον δήμο Αθηναίων και τον Ηλία Παναγιώταρο για την περιφέρεια Αττικής, στη Θεσσαλονίκη θα είναι υποψήφιος ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Πρόκειται για το άτομο, που ως μέλος του συγκροτήματος «Πογκρόμ» υμνούσε το Άουσβιτες και καθύβριζε την τους Εβραίους.


Ουσιαστικά, οι κατηγορούμενοι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και ο προφυλακισμένος Ηλιόπουλος, διεκδικούν δήμους και περιφέρειες έχοντας στο μυαλό τους να ανακόψουν τις ποινικές διώξεις τους και να τις εμφανίσουν επικοινωνιακά ως πολιτικές.
Ελάχιστα είναι τα νέα πρόσωπα που εμφανίζονται ως υποψήφια, κι από αυτά, τα περισσότερα είναι είτε «πυρηνάρχες» ανά την Ελλάδα, είτε άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης των Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη, σύμφωνα με το «Έθνος»
Ο Νίκος Κούζηλος θα είναι υποψήφιος για δήμαρχος Πειραιά, και ο Π. Ηλιόπουλος –που βρίσκεται στη φυλακή-  θα είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Κούζηλος, -όπως αναφέρει το «Εθνος», είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε τον έλεγχο του Πειραιά, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, του Περάματος και της Σαλαμίνας έπειτα από τις προφυλακίσεις. Ο φακός τον έχει πιάσει να οδηγεί μηχανοκίνητο τάγμα χρυσαυγιτών στον Πειραιά και μαζί με τον Γιώργο Πατελη και τα τάγματα εφόδου της Νίκαιας.
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας είναι ο Ι. Σαχινίδης, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012 στη Βέροια με 7 ακόμη μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, έπειτα από συμπλοκή με ομάδα αντιεξουσιαστών. Αθωώθηκε λόγω μίας παράληψης. Διοργάνωνε επίσης  παραστρατιωτική κατασκήνωση, τύπου Νέδα, στον Αλμωπαίο ποταμό, ενώ χαιρέτισε ναζιστικά σε εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες στα Γιαννιτσά.
Στην Ημαθία, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Χ.Α, Β. Τσιούλης μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά του έχουν κατηγορηθεί από την τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ για πρακτικές ανάλογες με εκείνες των ταγμάτων κατά των μεταναστών στη Ραφήνα.
Ο Νίκος Σιώης, υποψήφιος στο δήμο Σερρών, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2013 για οπλοκατοχή και έχει δηλώσεις ότι οι θέσεις της ΧΑ «είναι πολύ κοντά στα κινήματα της 4ης Αυγούστου και της 21ης Απριλίου».
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Ν. Τσαμουρέλης, είχε συλληφιεί τον Οκτώβριο για παράβαση του νόμου περί όπλων, αλλά αθωώθηκε.
Ο Παύλος Κτιστάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα συμμετείχε ενεργά στις κατηχήσεις νέων μελών, μιλώντας μεταξύ άλλων για τους «δήθεν νεκρούς του Πολυτεχνείου» και το «κοινωνικό έργο του Ιωάννη Μεταξά».
Ανάμεσα στις υποψηφιότητες για την Αττική «ξεχωρίζει» εκείνη της Ευγενίας Χρήστου, που κατέρχεται ως υποψήφια για αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Πρόκειται για τη μοναδική γυναίκα υποψήφια ενώ είναι σύζυγος του προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή, γνωστού ως «Καιάδα».
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα είναι ο Ανδρέας Φωτόπουλος, οικονομολόγος και διοικητικός διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής. Υπενθυμίζεται ότι στη Χ.Α υποστηρίζουν με θέρμη την ιδεολογία… της ευγονικής.
Για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα αναμένεται να προταθεί από τη νεοναζιστική οργάνωση ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Από το tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου