Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Η Χρυσή Αυγή φερέφωνο του Ερντογάν

Η περίεργη σύμπλευση της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης με την τούρκικη κρατική προπαγάνδα
25186678148
Αυτή η παραποίηση της εικόνας του Ερντογάν φαίνεται ότι “συγκινεί” τη Χρυσή Αυγή
 
Από τη Ρήξη φ. 94 που κυκλοφορεί
Εξόχως αποκαλυπτικό για τη στάση της Χρυσής Αυγής έναντι της εξέγερσης στην Τουρκία, είναι το άρθρο που αναδημοσιεύει στις 4 Ιουνίου 2013 στην κεντρική της ιστοσελίδα, από έτερο σάιτ του «χώρου», ethnikismos.net. Αντιγράφουμε:

«Την ίδια ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι διεθνείς οργανώσεις «υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», οι περιβόητοι Anonymous (δηλαδή η CIA αυτοπροσώπως), ακόμα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (που εξέδωσε ανακοίνωση για το δικαίωμα της συνάθροισης…) τάσσονται αναφανδόν υπέρ της «τουρκικής άνοιξης», το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ φανερώθηκαν ανοιχτά πλέον για το ρόλο που παίζουν: είναι αμερικανοκομμουνιστές και μάλιστα με… περικεφαλαία! Και πώς θα μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά άλλωστε, αφού το Κ.Κ. Τουρκίας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη στημένη εξέγερση, παίζοντας το ρόλο του μαντρόσκυλου των κεμαλικών (όπως το 1922, με την ανθελληνική συμμαχία Λένιν-Κεμάλ)  και κατ’ επέκταση των δυνάμεων που κρύβονται πίσω από την αναταραχή, δηλαδή των αμερικανοκομμουνιστών».
Όπως βλέπουμε, η οπτική τους ταυτίζεται μ’ εκείνην του Ερντογάν, ο οποίος από το Μαρόκο υπονόησε πως οι διαδηλώσεις είναι υποκινούμενες, αναφέρθηκε στην εμπλοκή ξένου παράγοντα, και κατήγγειλε το… τουίτερ ως «απειλή» για την κοινωνία του.
Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι; Κατ’ αρχάς, οι χρυσαυγίτες ταυτίζονται με κάθε αυταρχική τοποθέτηση, καθώς όπως είχε δηλώσει ο Μιχαλολιάκος σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Έξτρα 3, «η Χρυσή Αυγή θέλει τον κόσμο στα σπίτια του και όχι στους δρόμους». Συνεπώς «προτιμούν» την ειρηνευμένη νέο-οθωμανική Τουρκία από την αναμπουμπούλα της πλατείας Ταξίμ. Εξ’ άλλου, για τους ίδιους λόγους (προέχει η τάξη!) χθες τα μέλη των Γκρίζων Λύκων έλαβαν εντολή να αναδιπλωθούν μακριά από τις πλατείες.
Τέλος, η Χρυσή Αυγή βαρύνεται και από την ίδια την μετεμφυλιακή και χουντική παράδοση που ανοιχτά διεκδικεί –εκείνην του Γεωργίου Παπαδόπουλου που επιθυμούσε διακαώς μια συνολική διευθέτηση με τους Τούρκους και –γιατί όχι;– μια ελληνοτουρκική ομοσπονδία. Εξ άλλου, όπως είχε δηλώσει και ο Κασιδιάρης πέρυσι στις Θερμοπύλες, η Ελλάδα δεν απειλείται από έξω, δηλαδή από τις αποικιοκρατικές αξιώσεις Γερμανών και νεοθωμανών, αλλά «από τα μέσα». Δηλαδή, εμφύλιος και ξερό ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου