Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Πορεία ενάντια στη φασιστική απειλή & τον κρατικό αυταρχισμό

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου η Τ.Ο. Νοτίων της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία στη ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα στον ιστότοπο που διατηρεί. Για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι οι σύγχρονοι Ναζί και τσιράκια των αφεντικών χρυσαυγίτες δεν χωράνε στις γειτονίες μας, ούτε τους ανεχόμαστε στους δρόμους μας. Η «φάλαγγα θανάτου» της Χ.Α. έχοντας ακολουθήσει μία ελάχιστη διαδρομή διαλύθηκε τελικά στη συμβολή των οδών Γούναρη και Ιασωνίδου από ομάδα αντιφασιστών που συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν τη διείσδυση της φασιστικής συμμορίας στις γειτονιές μας.


Η αστυνομία αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τόσο τις στενές της σχέσεις με παρακρατικούς μηχανισμούς, όπως αυτόν της Χ.Α., όσο και την αποφασιστικότητα του κράτους να τσακίσει κάθε λαϊκή αντίσταση, προστάτευσε τους φασίστες, επιτέθηκε στους αντιφασίστες και δεν δίστασε να προσαγάγει 7 αγωνιστές του τοπικού κινήματος, μέλη πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων και να τους μεταφέρει, χωρίς κατηγορητήριο και σκοπεύοντας στην τρομοκράτηση τους, στη Γ.Α.Δ.Α. από όπου και αφέθησαν ελεύθεροι αργά το βράδυ.

Είναι φανερή πλέον, η αγωνιώδη προσπάθεια των χρυσαυγιτών, με προπύργιο τα γραφεία τους στον Άλιμο, να «ανοιχτούν» στα νότια προάστια και να διαχύσουν τη δηλητηριώδη προπαγάνδα και πρακτική τους στις γειτονίες, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας μας. Μέχρι τώρα το τοπικό κίνημα έχει καταφέρει να τους απωθήσει. Είτε μαζικά, είτε πρωτοβουλιακά ο κόσμος της περιοχής μας έχει αποτρέψει οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση της. Είναι ζήτημα όμως που απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση από το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής. Με την οικονομική κρίση να μαίνεται και το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης να αδυνατεί να δώσει απαντήσεις το σύστημα θα συνεχίσει να ενισχύει με όλες του τις δυνάμεις την επανεμφάνιση του φασισμού ως εργαλείο αποπροσανατολισμού του κόσμου αλλά και ως ανάχωμα απέναντι στην λαϊκή οργή.

Χρέος των αντιφασιστικών και άλλων κοινωνικών-πολιτικών μορφωμάτων της περιοχής είναι να αναζητήσουν τον κοινό τόπο εκείνο που θα τους επιτρέψει να πολεμούν από κοινού, αποδοτικότερα το φασισμό και τους γεννήτορες του αλλά και των τρόπο να μαζικοποιήσουν και να συντονίσουν την αντιφασιστική πάλη στην περιοχή. Στη ενηλικίωση του φασιστικού φιδιού όπως αυτή έγινε με το πέρασμα του από το περιθώριο, στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μόνος δρόμος αντίστασης είναι η μαζική, ενεργητική πάλη του λαού και των εργαζομένων που θα αφορά ολόκληρη τη γειτονιά, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής, τα σωματεία και ολόκληρη τη κοινωνία. Το τσάκισμα της φασιστικής απειλής και η απάντηση στην ένταση του κρατικού αυταρχισμού δε μπορεί να αφορά μόνο «φυσικές πρωτοπορίες» ή μεμονωμένες ομάδες με το λαό στη θέση του παρατηρητή. Στόχος πρέπει να είναι η κοινοποίηση των αντιφασιστικών γεγονότων στη γειτονιά, η συντονισμένη και εξώστρεφη δράση που θα οδηγήσει στην εμπλοκή ολοένα και περισσότερου κόσμου, που αποτελεί τελικά την μόνη εγγύηση για το μόνιμο πολιτικό και οργανωτικό τσάκισμα της φασιστικής απειλής.

Είναι στο χέρι μας να εμποδίσουμε την Χρυσή Αυγή να μολύνει τις γειτονιές μας αλλά και να βοηθήσουμε στην ολική της ήττα και στο γκρέμισμα του πολιτικού-οικονομικού συστήματος που τη δημιούργησε και την εκτρέφει.
Καλούμε στην πορεία
ενάντια στη φασιστική απειλή & τον κρατικό αυταρχισμό

την Παρασκευή 28/6, 7:00μ.μ., στην πλατεία ΣουρμένωνΕλληνικό
Πρωτοβουλία Αντιφασιστικής Δράσης στα νότια
www.facebook.com/prwtantifanotia - prwtantifanotia@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου