Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Εκδήλωση - Συζήτηση της Αντιφασιστικής Επιτροπής Μεταξουργείου - Κεραμεικού - Ακαδημίας Πλάτωνος: Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και το Αντιφασιστικό Κίνημα


Εκδήλωση - Συζήτηση
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και το Αντιφασιστικό Κίνημα
Πέμπτη 13 Ιουνίου, 20:00 μ.μ.
Πλατεία Μυκηνών (Μυκηνών & Μ. Αλεξάνδρου)

Ομιλητής: Δημήτρης Ψαρράς (δημοσιογράφος,συγγραφέας του βιβλίου "Η μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής")

Άνοιγμα: Σάββας Στρούμπος (ηθοποιός, μέλος Αντιφασιστικής Επιτροπής)

Συντονισμός συζήτησης: Ζωή Βροντίση

Θα ακολουθήσει συζήτηση

Ακολουθεί κείμενο που μοιράζει η Αντιφασιστική Επιτροπή Μεταξουργείου - Κεραμεικού - Ακαδημίας Πλάτωνος
 

Η συμμορία της Χρυσής Αυγής συνεχίζει την εγκληματική της δράση και την προκλητική της παρουσία. Δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και σε ανθρώπους που αντιστέκονται, τραμπουκισμοί και ψευτομαγκιές, συνεχή υβρεολόγια και απειλές. Την ίδια ώρα, στήριξη στο σύστημα και τα μεγαλοαφεντικά.. Αυτό είναι άλλωστε και το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και ο λόγος από τον οποίο πηγάζει η ατιμωρησία της.

Οι εξελίξεις με το πολυσυζητημένο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δείχνουν ξεκάθαρα ότι η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να στείλει τους χιτλερικούς νεοναζί εκεί που πραγματικά ανήκουν: στη φυλακή. Γι αυτό άλλωστε δεν έχουν εφαρμόσει ποτέ μέχρι σήμερα τον ήδη υπάρχοντα αντιρατσιστικό νόμο 927 που υπάρχει από το 1979!!


Το ζήτημα βέβαια της εξάπλωσης και της δράσης των ναζί δε λύνεται έτσι απλά με νομοσχέδια και συνταγματικούς περιορισμούς. Η απάντηση πρέπει να δοθεί από τα κινήματα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τις αντιφασιστικές επιτροπές που υπάρχουν παντού πλέον σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το επίπεδο την τελευταία περίοδο έχουν σημειωθεί σημαντικές επιτυχίες, κυρίως στην επαρχία και αυτό είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο για τον αντιφασιστικό αγώνα. Αυτό το στοιχείο είναι που βάζει εμπόδια στις επιδιώξεις και κόβει τη φόρα των φασιστών και αυτό πρέπει να ενισχύσουμε έμπρακτα.


Στη γειτονιά μας οι φασίστες έχουν κάνει την εμφάνισή τους. 


Τον περασμένο Νοέμβρη επιτέθηκαν και τραυμάτισαν μέλη της αντιφασιστικής επιτροπής που έκανε εξόρμηση στο Γκάζι.

Τον Δεκέμβρη στο Μεταξουργείο 4 άτομα με μηχανάκια επιτέθηκαν με μαχαίρι σε Ιρακινό μετανάστη τραυματίζοντάς τον.


Είναι υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε τη γειτονιά μας από τα ναζιστικά παράσιτα και να τη διαμορφώσουμε ακόμα περισσότερο σε μια γειτονιά αλληλεγγύης. Έλληνες και μετανάστες μαζί να παλέψουμε ενάντια στο φασισμό, αλλά και ενάντια στην εξαθλίωση, την ανεργία την υποβάθμιση της ζωής μας.


Η Αντιφασιστική επιτροπή Μεταξουργείου-Κεραμεικού σε 9 μήνες ζωής έχει πραγματοποιήσει εξορμήσεις, προβολές, παζάρια και κουζίνες αλληλεγγύης, μαζεύει συστηματικά τρόφιμα και ρούχα για οικογένειες που έχουν ανάγκη.Αντιφασιστική Επιτροπή Μεταξουργείου - Κεραμικού - Ακαδημίας Πλάτωνος
antifasistikiepitropimetaxourgeio@googlegroups.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου