Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Πέθανε Αφγανός πρόσφυγας έγκλειστος στην Κόρινθο χωρίς πρόσβαση σε φαρμακευτική αγωγή

 

Τι καταγγέλλει η Αφγανική κοινότητα για τον θάνατο κρατούμενου πρόσφυγα. Ήταν έγκλειστος επί 4 μήνες στην Κόρινθο χωρίς φαρμακευτική αγωγή   
      
Όπως καταγγέλλει η Αφγανική Κοινότητα, ο Αφγανός πρόσφυγας Νεζάμ Χακιμί  που κρατούνταν επί 4 μήνες στο στρατόπεδο της Κορίνθου (Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών), πέθανε την Δευτέρα 4/11/2013.
Η πραγματική αιτία θανάτου του Νεζάμ Χακιμί είναι το γεγονός για 4 μήνες δεν είχε στοιχειώδη θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο και έπασχε. Η θεραπεία ήταν αναγκαία για να σωθεί η ίδια του η ζωή.
Όπως δημοσιεύει το μπλογκ για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, "rozkarta", "ο θάνατος του Νεζάμ Χακιμί είναι ένα άλλο ρατσιστικό έγκλημα εκ προμελέτης. Όλοι θυμόμαστε τον Μοχαμάντ Χασάν που κρατούνταν επί 11 μήνες στα στρατόπεδα του Δένδια και πέθανε 27 Ιουλίου".
Οι μετανάστες που κρατούνται στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών καταγγέλλουν μεταξύ άλλων, ότι στοιβάζονται πάνω από 80 άτομα σε ένα θάλαμο με ελάχιστες ώρες  προαυλισμού, ελλείψεις βασικών ειδών υγιεινής, υποτυπώδη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έλλειψη στοιχειώδους ενημέρωσης για την τύχη της υπόθεσής τους, αλλά και έλλειψη νομικής προστασίας.
Το προηγούμενο Σάββατο, αθώοι κρίθηκαν οι 23 μετανάστες που δικάστηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου για την περσινή κινητοποίηση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου.
Κατηγορούνταν για "στάση κρατουμένων από κοινού, με την επιβαρυντική περίπτωση της βιαιοπραγίας". Αδικήματα που σύμφωνα με το άρθρο 174 του Ποινικού Κώδικα επισύρουν ποινή 10ετούς κάθειρξης.
Μετά την απόφαση οι μετανάστες που μέχρι τώρα κρατούνταν σε διάφορες φυλακές (Κορυδαλλό, Αυλώνα), θα επιστρέψουν τις επόμενες μέρες σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης αφού στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων.
(Πηγή: rozkarta)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου