Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Πρόστιμο από FIFA στην ΕΠΟ για τον αγώνα με τη Σλοβακία

Αναδημοσιεύουμε την είδηση με δεδομένες τις ενστάσεις μας για το ρόλο που παίζουν αυτοί οι μεγάλοι "υπερεθνικοί" αθλητικοί οργανισμοί.

Με πρόστιμο 30.000 ελβετικών φράγκων τιμωρήθηκε η ΕΠΟ από τη FIFA για τη συμπεριφορά των Ελλήνων οπαδών στο παιχνίδι με τη Σλοβακία στις 11 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο επιβλήθηκε στην ΕΠΟ για πανό με ακροδεξιό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», πράξη που κατήγγειλε η οργάνωση FARE (το ποδόσφαιρο κατά του ρατσισμού στην Ευρώπη).

Ποινές από τη FIFA επιβλήθηκαν επίσης κατά της Σκωτίας και της Ρουμανίας, την Εθνική ομάδα της οποίας θα αντιμετωπίσει το ελληνικό συγκρότημα την προσεχή Παρασκευή και την επόμενη Τρίτη σε αγώνες μπαράζ, για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η ομοσπονδία της Ρουμανίας θα καταβάλει πρόστιμο 10.000 ελβετικών φράγκων για τον αγώνα με την Εσθονία στις 15 Οκτωβρίου και η Σκωτία το ίδιο ποσό για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο παιχνίδι με την Κροατία (15/10).

Οι Ρουμάνοι οπαδοί, εκτός άλλων, είχαν αναρτήσει πανό στον αγώνα με την Εσθονία, υπέρ της ελληνικής νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Ακόμη, η FIFA τιμώρησε με πρόστιμο 35.000 φράγκων την κροατική ομοσπονδία για απρεπή συμπεριφορά οπαδών της στο ματς με το Βέλγιο στις 11/10 (ναζιστικούς χαιρετισμούς κλπ) και άλλα 15.000 φράγκα για τον ίδιο λόγο στο παιχνίδι με τη Σκωτία 4 ημέρες αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου