Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Ομολογία χρυσαυγίτη για τα τάγματα εφόδου

«Από τον Σεπτέμβριο του 2012 κάναμε μία επιτροπή που έχει αναλάβει την "αστυνόμευση" της περιοχής μας και η οποία καθημερινώς απαρτίζεται από πέντε ή και περισσότερα άτομα... Κάνουμε περιπολίες από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα». Πρόκειται για την ομολογία χρυσαυγίτη κατηγορούμενου για τον εμπρησμό καταστήματος μετανάστη στην πλατεία Αμερικής τον περασμένο Μάιο.

 Σύμφωνα με το Έθνος, πρόκειται για τον Νίκο Παπαβασιλείου είχε υποστηρίξει στους αστυνομικούς ότι βρέθηκε στο σημείο γιατί «είχε βγάλει βόλτα τη σκυλίτσα του, ένα πιτ μπουλ, που τη φωνάζω Χρυσαυγή».
 

Στη συμπληρωματική κατάθεσή του ομολογεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, τη συμμετοχή του στις ομάδες εφόδου της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίες - κατά δήλωσή του - αποτελούνται από περίπου 30 άτομα.

Στο μεταξύ σε φωτογραφία που φέρνει σήμερα στο φως το «Έθνος», απεικονίζεται ομάδα χρυσαυγιτών με τη «στολή» της Χρυσής Αυγής και τις γνωστές πια σημαίες -κοντάρια.

Σε αυτήν διακρίνεται ο Νίκος Παπαβασιλείου, αλλά και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, πρωτοπαλίκαρο του πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργος Ρουπακιάς.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη στο κτίριο 7 της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Από το tvxs.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου