Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιφασιστική Συνάντηση, 5,6 Οκτώβρη, Αθήνα,

Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα έδωσε μεγάλες μάχες ενάντια στη συγκυβέρνηση και τους νεοναζί βγάζοντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και νέους σε όλη την Ελλάδα, ντόπιους και μετανάστες. Από τις περσινές μαχητικές διαδηλώσεις χιλιάδων μεταναστών στις 24 Αυγούστου κατά του Ξένιου Δία φτάσαμε στην ηρωική εξέγερση των εργατών Γής στη Μανωλάδα ενάντιας τους μπράβους των εργοδοτών. Από την 19 Γενάρη, Αθήνα-πόλη αντιφασιστική με τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε πάνω από σαράντα χώρες στις μαχητικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις κατά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε κάθε πόλη και γειτονιά σε όλη την Ελλάδα βάζοντας φραγμό στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Από την κινητοποίηση για ιθαγένεια για όλα τα παιδιά στην έκρηξη οργής με τη μαζική απεργία πείνας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.


Το κίνημα διαμόρφωσε την δικιά του απάντηση , το δικό του «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» απέναντι στα ψέματα του Σαμαρά, διεκδικώντας νομιμοποίηση των μεταναστών , άσυλο τους πρόσφυγες, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRONTEX και του φράχτη στον Έβρο, να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια της ΧρυσήςΑυγής και να αρθεί η ασυλία των βουλευτών της ώστε να δικαστούν για τιςεγκληματικές τους επιθέσεις κατά μεταναστών και αγωνιστών των κινημάτων.
Προχωράμε σε μια νέα κλιμάκωση των αγώνων στο πλευρό όλου του κόσμου που παλεύει για να σώσει την ΕΡΤ, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις δουλειές, τους μισθούς και τις συντάξεις από τις επιθέσεις της κυβέρνησης και των Τροϊκανών. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για τη χρεοκοπία των πολιτικών λιτότητας των κυβερνήσεων. Δεν θα αφήσουμε τους νεοναζί να χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριο παριστάνοντας την «αντισυστημική» δύναμη την ώρα που στηρίζουν Τραπεζίτες και κυβέρνηση για περάσουν τα μέτρα του Μνημονίου από το κλείσιμο της ΕΡΤ μέχρι την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής και τους χρυσοθήρες πλιατσικολόγουςτης καναδικής εταιρίας στην Χαλκιδική. Είναι ώρα να τους στείλουμε πίσω στους υπονόμους, να τους διώξουμε από τις γειτονιές, τη Βουλή, τα ΜΜΕ. Δεν θα αφήσουμε τη κυβέρνηση να παίζει το χαρτί του ρατσισμού και την Αστυνομία να συνεργάζεται με τους νεοναζί.

Καλούμε σε Πανελλαδική συνάντηση ακτιβιστών, συνδικαλιστών, Ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, κόσμου που μάχεται για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα, κοινοτήτων μεταναστών, φοιτητών και μαθητών ώστε να συνδιαμορφώσουμε τις δράσεις του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος.
Καλούμε σε Διεθνή Συνάντηση κατά του φασισμού ώστε να συζητήσουμε και να δράσουμε συντονισμένα απέναντι στην απειλή του νεοναζισμού που επιχειρεί να δυναμώσει το φόβο και το ρατσιστικό μίσος μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και κατάρρευσης των παραδοσιακών κομμάτων διαχείρισης. Μπροστά στις ευρωεκλογές του 2014 θέλουμε να ηττηθεί η φασιστική απειλή και να δυναμώσει το αντιφασιστικό κίνημα στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο.
Καλούμε τις τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ, τις τοπικές αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους , τις δημοτικές κινήσεις, τις κινήσεις καλλιτεχνών, τις συλλογικότητες και τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές να συμμετέχουν και να στείλουν αντιπροσώπους στην Πανελλαδική Συνάντηση και τη Διεθνή Συνάντηση στις 5 και 6 Οκτώβρη στην Αθήνα.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, Στείλτε email με όνομα-επωνυμο, ιδιότητα και τηλέφωνο στο antiracismfascism@yahoo.gr This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Tηλ.6932828964,  2103232871

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου