Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία δολοφονικής απόπειρας στο Βύρωνα

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, μέλους της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλους της Γραμματείας της Πρωτοβουλίας μας. Η δολοφονική απόπειρα που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 20/9 στις 6:00 πμ στην οδό Κύπρου, στο Βύρωνα, εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, έρχεται σε συνέχεια των τελευταίων επιθέσεων στο Πέραμα, που κορυφώθηκαν με την δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

Το άτομο που τρομοκρατούσε την οικογένεια του αγωνιστή συνδικαλιστή από την περασμένη Τρίτη και το πρωί της Παρασκευής 20/9/2013 εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα κινήθηκε εναντίον του με τις φράσεις «θα σε σκοτώσω, θα σε μαχαιρώσω» και τον καταδίωξε με αντικείμενο που έβγαλε από την τσέπη του ενώ εξαφανίστηκε όταν παρουσιάστηκαν περαστικοί, είναι γνωστό στην αστυνομία.

Γεννά μεγάλα ερωτηματικά η στάση των αστυνομικών του Α.Τ.  Βύρωνα στο οποίο οδηγήθηκε ο δράστης μετά από κλήση στην αστυνομία, την Τρίτη το βράδυ, όπου αντί να κρατηθεί για κατάθεση, εξαφανίστηκε, παρόντων των αστυνομικών που τον συνόδευαν.

Εάν η τρομοκράτηση των πρωτοπόρων αγωνιστών του εργατικού κινήματος είναι ο προφανής στόχος τέτοιων επιθέσεων, ας είναι σίγουροι πως δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Αντίθετα, τέτοιες πράξεις μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο στον αγώνα μας ενάντια στα μνημόνια και την πολιτική της φτώχειας και της μαζικής ανεργίας, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της αδιέξοδης πολιτικής της.

Τέλος η ενίσχυση των δολοφονικών τρομοκρατικών γεγονότων που τελευταία πληθαίνουν, εκφράζουν το φόβο και την ανησυχία του συστήματος συνολικά, που παρά το όργιο τρομοκρατίας και δυσφήμησης των εργατικών αγώνων, δεν μπορούν να κάμψουν οριστικά το ηθικό και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και της εργατικής τάξης.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου