Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Με πιστόλι των Ναζί ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

inner Φωτογραφία του οπλοφόρου -επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος φέρεται να επικοινώνησε με το δράστη πριν τη δολοφονία Φύσσα, δημοσιεύει το «Έθνος» την Τετάρτη.                
Με πιστόλι όμοιο με εκείνα που κρατούσαν στα χέρια τους οι Ναζί στο μπλόκο της Κοκκινιάς (!) εμφανίζεται σε φωτογραφία ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης. Είναι ο ίδιος, ο οποίος φέρεται να συνομίλησε τηλεφωνικά με τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, πριν εκείνος δολοφονήσει τον 34χρονο Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.


Σε φωτογραφία-ντοκουμέντο με την οποία κυκλοφορεί στην πρώτη του σελίδα το «Έθνος» της Τετάρτης, ο Γιώργος Πατέλης εμφανίζεται να κρατάει ένα πιστόλι Walther PP.

Πρόκειται για όπλο ιδίου τύπου με εκείνα που χρησιμοποίησαν οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής σε εκτελέσεις Ελλήνων πατριωτών, όπως στο περιβόητο μπλόκο της Κοκκινιάς στη Νίκαια.

Ήταν ξημερώματα της 17ης Αυγούστου 1944, όταν δεκάδες μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα του Γερμανικού στρατού μαζί με Γερμανούς και Έλληνες ταγματασφαλίτες εισέβαλαν στην Νίκαια και την περικύκλωσαν.  

Τις πρώτες πρωινές ώρες, οι ταγματασφαλίτες απαίτησαν από τους άνδρες ηλικίας 14-60 ετών να εμφανιστούν στην κεντρική πλατεία (πλατεία Οσίας Ξένης) προκειμένου να ελεγχθούν.

Τότε οι Γερμανοί εισέβαλαν στα σπίτια και όσους έβρισκαν μέσα ή εντόπιζαν στις γύρω γειτονιές, τους εκτελούσαν επί τόπου.

Έπειτα από μερικές ώρες περίπου 20.000 Νικαιώτες βρίσκονταν στην πλατεία και εκεί άρχισαν οι δωσίλογοι (φορώντας κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται) να υποδεικνύουν στους Ναζί τους Έλληνες πατριώτες.

Αυτοί οδηγούνταν στην Μάντρα της Νίκαιας (μερικά στενά μακριά από την πλατεία) με την κατηγορία ότι ήταν κομμουνιστές και εκτελούνταν ομαδικά.

Ταυτόχρονα με τις ομαδικές εκτελέσεις, οι Γερμανοί λεηλάτησαν και έκαψαν δεκάδες σπίτια.

Στο τέλος της ημέρας, χιλιάδες πτώματα μεταφέρθηκαν και θάφτηκαν στο Γ’ Νεκροταφείο Νικαίας, ενώ περίπου 8.000 Κοκκινιώτες οδηγήθηκαν ως όμηροι στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

Με το φονικό Walther PP στο χέρι, φωτογραφίζεται και ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ήταν και υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στην Β’ περιφέρεια Πειραιά.

Υπαρχηγός του φέρεται να ήταν μέχρι να συλληφθεί ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος ωστόσο στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, χρησιμοποίησε μαχαίρι.

Ανδρέας Μορφόπουλος 

Πηγή : sport-fm    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου