Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Οργανωμένος χρυσαυγίτης ο δολοφόνος του Φύσσα

http://admin.nooz.gr/Uploads/roupakias199131.jpg
http://admin.nooz.gr/Uploads/roupakias199134.jpgΧρυσαυγίτης ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς.

Η Χ.Α. έσπευσε εξ αρχής να αποποιηθεί των ευθυνών, ωστόσο ο ίδιος ο δράστης ομολόγησε την ιδεολογική του ταύτιση με το ακροδεξιό κόμμα, ενώ προκύπτουν ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την ενεργή του δράση σε αυτό.

Ο ίδιος ο δράστης παραδέχθηκε την υποστήριξη του στη Χ.Α. καθώς και το ότι επισκεπτόταν τακτικά (τουλάχιστον 5-6 φορές την εβδομάδα) τα γραφεία του κόμματος.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρουπακιάς ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τον Ρουπακιά να συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις της Χ.Α. φορώντας μάλιστα φανέλα με τα σύμβολα του κόμματος.

Υπάρχει φωτογραφία- ντοκουμέντο και βίντεο που δείχνει τον Ρουπακιά σε ρατσιστικό συσσίτιο της Χ.Α. στη Νίκαια, καθώς και φωτογραφία που τον απεικονίζει μαζί με ομοϊδεάτες του σε κατασκήνωση στη Νέδα της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Όλοι φορούν τις στολές των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α., ενώ δίπλα τους ανεμίζουν η σημαία με το σύμβολο του κόμματος καθώς και σημαία με τον κέλτικο σταυρό (white power).

Επίσης, στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στην οικία του εντοπίστηκε έντυπο υλικό της Χ.Α., ενώ η σύζυγος (μέλος επίσης της Χ.Α., η οποία και συνελήφθη) επιχείρησε -όπως προκύπτει- να αποκρύψει στοιχεία που τον συνδέουν με την οργάνωση.

Η Χρυσή Αυγή αρχικώς είχε σπεύσει να αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον 45χρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου