Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Πυροβολισμοί σε αντιφασιστική πορεία στη Δάφνη

Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας «Δίας» , ο οποίος έβγαλε όπλο σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Καλογήρων, στη Δάφνη, όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί.

 Εκατοντάδες διαδήλωσαν στη γειτονιά ενώ πορεία έγινε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και στο Παγκράτι.
Οι διαδηλωτές που τον καταδίωξαν κατάφεραν να σημειώσουν τον αριθμό της πινακίδας του οχήματός του (δίκυκλο), από τον οποίο θα προκύψουν και τα στοιχεία του, που είναι ΑΟΕ 594.


Η πινακίδα ήταν αρχικά καλυμμένη με μονωτική ταινία, ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμος ο αριθμός, αναφέρει το ertopen. Ακολούθως, αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση χημικών δεν άφησαν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το χώρο που είχε κρυφτεί το συγκεκριμένο άτομο. Από την Αστυνομία έχει διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο αστυνομικός της ομάδας "Δίας" συνοδευόταν από έναν άλλο άνδρα, ο οποίος ήταν πεζός και διέφυγε μόλις ξέσπασε το επεισόδιο. 

Ανάλογο περιστατικό είχε καταγγελθεί πρόσφατα σε συγκέντρωση υπέρ κατάληψης στο Αιγάλεω, όπου  δικυκλιστής της ομάδας «ΔΙΑΣ» φέρεται ότι είχε τραβήξει όπλο. Για την υπόθεση είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Εκατοντάδες διαδηλωτές σε Δάφνη και Παγκράτι γύρισαν τις γειτονιές της περιοχής με σύνθημα "ποτέ ξανά φασισμό" με τον κόσμο να χειροκροτεί από τα μπαλκόνια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου