Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ψηφίσματα για να σταματήσει η δίωξη του Πέτρου Κωνσταντίνου

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Με εντολή των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας, του 2ου Τμήματος Πολιτεύματος, στις 24 Ιούλη ξεκίνησε δίωξη κατά της αντιφασιστικής κίνησης ΚΕΕΡΦΑ και του συντονιστή της Πέτρου Κωνσταντίνου, με πρόσχημα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της κίνησης, που χαρακτήριζε ως εκδικητικές τις  εκτελέσεις των αλβανών δραπετών από την ΕΛΑΣ και στηλίτευε την  εφαρμογή της θανατικής ποινής ως αντιμετώπιση των δραπετών. Μάλιστα, το μόνο έγγραφο που συνόδευε την δίωξη των μηχανισμών της Κρατικής Ασφάλειας και της παραγγελίας τους προς τις εισαγγελικές αρχές ήταν ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, που παραπληροφορούσε και λασπολογούσε ασύστολα με γκαιμπελικό τρόπο. Κλήθηκε σε απολογία την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

H παραπάνω δίωξη με «αυτεπάγγελτη» διαδικασία της Εισαγγελίας είναι πρόκληση, τη στιγμή που φασίστες γράφουν συνθήματα και απειλούν «Πέτρο θα πεθάνεις» και εκατοντάδες εγκλήματα ρατσιστικού μίσους και μισαλλοδοξίας διαπράττονται κάθε τόσο και παραμένουν στο απυρόβλητο.
Οι συνεχείς διώξεις αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήματος στοχεύουν στη φίμωση και τη λογοκρισία του αντιφασιστικού κινήματος, που στήριξε τους μεγάλους αγώνες των εργατών Γης στη Μανωλάδα, τις κινητοποιήσεις για ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών, τις διαμαρτυρίες για τα βασανιστήρια μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις κινητοποιήσεις ενάντια σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στις γειτονιές σε βάρος μεταναστών και αγωνιστών κινημάτων, συνδικάτων, πολιτικών χώρων.
Καταδικάζουμε τις διώξεις αντιφασιστών που ανοίγουν το δρόμο στη νομιμοποίηση των φασιστικών συμμοριών και των επιθέσέων τους κατά συνδικαλιστών και μεταναστών.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ 
ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση της δράσης αλληλεγγύης στους μετανάστες.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε. « η Αθηνά »

ΨΗΦΙΣΜΑ
             Με εντολή των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας, του 2ου Τμήματος Πολιτεύματος, στις 24 Ιούλη ξεκίνησε δίωξη κατά της ΚΕΕΡΦΑ και του συντονιστή της Πέτρου Κωνσταντίνου, με πρόσχημα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της κίνησης, που χαρακτήριζε ως εκδικητικές τις  εκτελέσεις των Αλβανών δραπετών από την ΕΛΑΣ και στηλίτευε την  εφαρμογή της θανατικής ποινής ως αντιμετώπιση των δραπετών, αντί της σύλληψης και της παραπομπής σε δίκη.
        Μάλιστα, το μόνο έγγραφο που συνόδευε την δίωξη των μηχανισμών της Κρατικής Ασφάλειας και της παραγγελίας τους προς τις εισαγγελικές αρχές κατά του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ ήταν ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, που παραπληροφορούσε και λασπολογούσε ασύστολα με γκεμπελικό τρόπο.
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου κλήθηκε σε απολογία την Τετάρτη 28 Αυγούστου.
 
 • H δίωξη κατά της ΚΕΕΡΦΑ και του συντονιστή της, τις ίδιες μέρες, που φασίστες γράφουν συνθήματα έξω από τα Γραφεία της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων και απειλούν: «Πέτρο θα πεθάνεις», δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στις πρωτοβουλίες της κίνησης, αλλά και ολόκληρου του αντιφασιστικού κινήματος που έχει μαζική απήχηση.
 • Θυμίζουν παλιότερες εποχές  διώξεων της αριστεράς. Στοχεύουν στη φίμωση και τη λογοκρισία του αντιφασιστικού κινήματος, που στήριξε τους μεγάλους αγώνες των εργατών Γης στη Μανωλάδα, τις κινητοποιήσεις για ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών, τις διαμαρτυρίες για τα βασανιστήρια μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις κινητοποιήσεις ενάντια σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στις γειτονιές σε βάρος μεταναστών και αγωνιστών των κινημάτων, των συνδικάτων και της αριστεράς.
  • Πρόκειται για στήσιμο βιομηχανίας διώξεων, αφού την ίδια περίοδο, παραπέμπονται σε δίκη, με μήνυση νεοναζιστών οι Σάββας Μιχαήλ Γραμματέας του ΕΕΚ και Κ. Μουτζούρης, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Σάμου, που υλοποιώντας την απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων απέτρεψαν την ρατσιστική «αιμοδοσία» των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, και  κλιμάκωση της καταστολής που συμβαδίζει με τις επιστρατεύσει απεργών και τις διώξεις συνδικαλιστών.
  • Η δίωξη κατά του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων, με «αυτεπάγγελτη» διαδικασία της Εισαγγελίας είναι πρόκληση, την ώρα που εκατοντάδες εγκλήματα ρατσιστικού μίσους και μισαλλοδοξίας διαπράττονται κάθε τόσο και παραμένουν στο απυρόβλητο.
 •                Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου απαιτεί την παύση των διώξεων των αντιφασιστών.
 • Καταδικάζουμε τις διώξεις αντιφασιστών που ανοίγουν το δρόμο στη νομιμοποίηση των φασιστικών συμμοριών και των επιθέσεων τους κατά της αριστεράς, των συνδικαλιστών και των μεταναστών.
  Στηρίζουμε τη δράση Αντιφασιστική Συνάντηση στις 5-6 Οκτώβρη στην Αθήνα, με συμμετοχή στη Πανελλαδική συνέλευση των κινημάτων και την Διεθνή Συνάντηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού, με συμμετοχή εκπροσώπου του Συλλόγου μας.
   Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση της δράσης αλληλεγγύης στους μετανάστες. 
 •  
                                                   -Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου


  Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr
   
   
   
   
   
   
   

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου