Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

7η Αντιρατσιστική Γιορτή: Ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους «άλλους», μετά για όλους

To  Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτώβρη 2013, στον Λόφο Κολωνού, γίνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και τις Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό».
Στις δολοφονικές επιθέσεις των νεοναζί και τα πογκρόμ του «Ξένιου Δία» απαντάμε με μια μεγάλη συνάντηση αλληλεγγύης, αντίστασης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών.


Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι του δημοσίου αγωνίζονται για να μην περάσει η μνημονιακή ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους: Θέλουμε σχολεία και νοσοκομεία, όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης.  Στο ενδεχόμενο επίθεσης των ΗΠΑ στη Συρία και νέου κύματος προσφύγων, τασσόμαστε απέναντι στις πολεμοχαρείς συμμαχίες των προθύμων και αλληλέγγυοι στα θύματά τους: Όχι στον πόλεμο – Άσυλο στους πρόσφυγες.

Στις συζητήσεις που θα στηθούν στο Λόφο Κολωνού, συμμετέχουν πρωταγωνιστές της αντίστασης από την Ελλάδα και την Ευρώπη.  Στις συναυλίες ντόπιοι, διεθνείς και μετανάστες καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν μαζί μας για έναν κόσμο αλληλεγγύης, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις.

Θα στηθούν θεατρικά, προβολές, δρώμενα, εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας και αφίσας, παιδότοπος, μπαρ και κουζίνες από τον κόσμο.  Συμμετέχουν δεκάδες μεταναστευτικές, αντιρατσιστικές & αντιφασιστικές, εργατικές, εκπαιδευτικές και τοπικές συλλογικότητες.

Η ημερήσια είσοδος ενίσχυσης είναι 5 Ευρώ και του διημέρου 8 Ευρώ. Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους ανέργους, ντόπιους ή μετανάστες.
Το πρόγραμμα των συζητήσεων

Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. :

Α Χώρος συζητήσεων: «Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη». Ομιλητές: Francesco Locantore (Ιταλία), Sébastien Chattillon (Γαλλία), Καζίμ Ραούζ (Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας) & Ακτιβιστής του Γερμανικού αντιφασιστικού κινήματος
Συντονίζει ο Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» - Ελλάδα)

Β Χώρος συζητήσεων: «Διάλυση σχολείων και νοσοκομείων: Αγώνας υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών για όλους ή «μόνο για Έλληνες» σε βάρος των μεταναστών; Ομιλητές: Γιάννης Βαρδουνιώτης (Πρόεδρος Β ΕΛΜΕ Πειραιά), Μπιλάλ Καμάρ (Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά), εκπρόσωπος από τη Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων, εκπρόσωπος από τη SUD Solidaires – Γαλλία. Συντονίζει ο Αντώνης Καραβάς (γιατρός, Εργατική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ)

Κυριακή 6 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. :

Α Χώρος συζητήσεων: «Απειλή πολέμου στη Συρία και προσφυγικά ρεύματα: Τα ψέματα της θεωρίας της «χωρητικότητας» και ο αγώνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης». Ομιλητές/τριες: Dario Loperno (Ελβετία), Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος), Δημήτρης Σαμίρ (Σύριος Ακτιβιστής), Μάνια Μπαρσέφσκι (Υπεύθυνη Δικαιωμάτων Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ) Συντονίζει η Μαρία Μπόλαρη (βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ)

Β Χώρος συζητήσεων: «Ομοφοβία/τρανσφοβία: Το αντιδραστικό συμπλήρωμα του ρατσισμού και του σεξισμού». Ομιλητές/τριες: Μαρίνα Γαλανού (Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών), Αντώνης Σιγάλας (ΟΛΚΕ), Rainbow, Colour Youth. Συντονίζει η Γιάννα Γαϊτάνη (βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ)

Συναυλίες/Δρώμενα στο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου του Λόφου Κολωνού:

Σάββατο 5 Οκτώβρη
Στις 7 μ.μ. η θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες», της θεατρικής ομάδας Πενίας Τέχνες. Ακολουθεί συναυλία, με την εθελοντική συμμετοχή των:
  • Τα κρουστά του ΑΝΑΣΑ Culture Club
  • Muchatrela
  • Θοδωρής Κοτονιάς & Μακρινά Ξαδέρφια
  • Μάρθα Φριτζήλα & Κumpara Project

Κυριακή 6 Οκτώβρη
Από τις 8 μ.μ., συναυλία, με την εθελοντική συμμετοχή των:
  • Συγκρότημα Αφγανικής Κοινότητας Ελλάδας
  • Encardia
  • HK & les Saltibancs (Γαλλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου